Street food jsme před karanténou mohli vidět na každém rohu. Mohli jsme potkat jak zcela typické stánky s párky v rohlíku, tak větší komplexy stánků se spoustou cizokrajných jídel, která přímo vyzývala k jejich zakoupení. Street food je totiž pro dnešní dobu zcela typická věc, bez které by spousta lidí nepřežila. Jde o místa, kde zakoupíte jídlo a skoro okamžitě ho dostanete do ruky. Většinou jsou to právě pouliční stánky či auta se zabudovanou kuchyní, která vídáme na festivalech. Jídla z těchto stánků se často nazývají junk food, neboli odpadové jídlo. Obecně se jedná o jídla s nízkým podílem bílkovin, minerálů a vitamínů, zato ale s velkým podílem tuků a cukrů. Řadí se mezi ně i jídlo z fast foodů. Takže to jsou mnohokrát jídla připravená v přesmaženém oleji či z polotovarů.
Trendem posledních let je tato jídla připravovat poctivě a z dobrých surovin. Proto nám na ulicích vznikají různé komplexy stánků se street foodovým jídlem ze všech koutů světa, které je poctivě vyrobeno a svou chutí a kvalitou se rovná lepším restauracím. V posledních letech se též rozšířil trend street food festivalů. První street food festival v Čechách proběhl v roce 2014. Všechna jídla na těchto festivalech se připravují přímo na místě před zákazníkem a je velice důležité, že nepochází z žádných polotovarů. Tyto festivaly se snaží zlepšit kvalitu street foodového jídla a ukázat veřejnosti, jak moc zajímavé tyto pokrmy mohou být. V Praze se konají street food festivaly na pražské náplavce a v Cross clubu. U Florence je zase k nalezení větší komplex stánků se street foodem, kde můžete ochutnat jídlo ze všech částí světa.
Je vedoucí rubriky zájmy, sport a cestování. Ráda si pouští hudbu a proto jí nejčastěji potkáte se sluchátky na hlavě.